16/06/2024
нота.мк

Нота Коментар

Нота коментар од страна на компетентни лица и професионалци

Незабележливо модерно ропство

Димитар Мицев
Во модерната ера, мобилните телефони станаа составен дел од нашиот секојдневен живот, револуционизирајќи го начинот на кој комуницираме, пристапуваме до информации и извршуваме различни задачи....

Алатката која го менува светот

Димитар Мицев
Не ме загрижува што ми ја украдоа идејата … Ме загрижува тоа што немаат своја. — Никола Тесла Вештачката интелигенција (AI – artificial intelligence) е...