16/06/2024
нота.мк

Политичка нота

Политичка нота за сите теми од областа на политиката и политичкото влијание за одредена ситуација. Анализи и видувања на сите чинители.

Улогата на медиумите за војната во Украина

Димитар Мицев
Доколку човек сака да каже или да напише нешто за некоја работа и да се ослободи од опасноста за заземање страна, тој мора да ги...

Политичарот-играч на сметка на другите

Сузана Мицева
„Не постои политичар кој не е способен за својата должност. Затоа што таа е над секој можен дух“ – Пол Валери Централна ознака на секоја...

Демократијата и напредокот – права или обратнапропорционалност?

Димитар Мицев
„Демократијата е најлошиот систем…Освен сите останати….“ Винстон Черчил Преовладувачката интелектуална клима е целосна верба во демократијата. Колку е „подемократска“ земјата, толку подобро за неа. Се...