16/06/2024
нота.мк

velestovo

Десетина настани и триесетина поети од девет земји за 35. Поетска ноќ во Велестово

Сузана Мицева
На падините на планината Галичица, на околу 1000 метри надморска височина, се наоѓа Велестово. Селото чија местоположба е како измислена во некоја митска приказна –полуоткриена,...