20/05/2024
нота.мк

пари

Денеска истекуваат 45 дена рок од ЕК за враќање на злоупотребените над 2,2 милиони евра

Денеска е денот на кој истекува рокот до кој од Македонија во Европската комисија мораа да бидат вратени над 2,2 милиони евра – злоупотребени пари...

ЕК: Земјата мора да го подобри спречувањето и известувањето за неправилности со ЕУ-фондовите

Шемата со измамата на фондови од ЕУ продолжува и со трета фирма, по пријавата на две други во Обвинителството, тврди за Нота.мк извор, кој е...