16/06/2024
нота.мк

culture

Списанијата за литература како хибриден културен простор

Димитар Мицев
Списанијата за литература, уметност и култура не се создаваат затоа што културата има потреба од медиум. Нивната појава на македонската сцена, особено на онаа надвор...