16/06/2024
нота.мк

kultura

Филмуваните видеозаписи за русалиите

Филмуваните видеозаписи за русалиите – жива слика и драгоцен архивски извор. Ритуалните игри, како активност, го поврзуваат човекот со времето на длабоката древност, време кога...