16/06/2024
нота.мк

преспа

Без инфраструктура до странски туристи во Преспа

Димитар Мицев
Синдикалниот туризам е далечно минато за Преспанското Езеро. Кампување, планинарење, возење велосипед во природа – тоа е интересот на странските туристи кои доаѓаат на одмор...

Може ли Преспа да се спаси по примерот на Дојран?

Димитар Мицев
Преспанското Езеро ја дели судбината на Дојранското. Според проф. д-р Васко Левков од ПМФ, „езерото ги има истите симптоми како Дојранското Езеро во минатото“. Второто...