16/06/2024
нота.мк

dojran

Почетокот на летото и горештините Дојран го дочекува без вода

Сузана Мицева
Почетокот на летото и горештините Дојран го дочекува без вода. Трет ден Стар Дојран нема вода иако надворешните температури надминуваат 35 степени целзиусови. Со цистерни...

Може ли Преспа да се спаси по примерот на Дојран?

Димитар Мицев
Преспанското Езеро ја дели судбината на Дојранското. Според проф. д-р Васко Левков од ПМФ, „езерото ги има истите симптоми како Дојранското Езеро во минатото“. Второто...