16/06/2024
нота.мк

fake newes

Вештачката интелигенција – нова алатка за креирање дезинформации

Сузана Мицева
Неодамна се појавија видеа од „дивата“ младост на поранешната германска канцеларка, Ангела Меркел. Ова не беа компромитирачки материјали, туку моќта на вештачката интелигенција – на...

Битка против дезинформациите

Сузана Мицева
„Северна Македонија беше означена како земја на лажните вести откако во 2016 година се откри дека во Велес се водени голем број лажни веб-страници и...