16/06/2024
нота.мк

hidrocentrali

Македонија не барала ни знаење, ниту пари од ЕУ за реставрација на реките

Димитар Мицев
Во Европа веќе се спроведуваат проекти за реставрација на реките – отстранување на хидроцентрали, брани и ослободување на речните корита. На европските реки досега се...