22/04/2024
нота.мк

Makedonija

Македонија е втората најзагадена држава во Европа

Швајцарската компанија АјКјуEр (IQAir) денеска го објави извештајот за аерозагадувањето во 2023. Македонија останува на второто место од 43 држави во Европа според загадувањето на...

ОЛАФ бара Македонија да врати 2,2 милиони евра од злоупотребени европски фондови

Европската канцеларија за борба против измами – ОЛАФ бара враќање на 2,2 милиони евра, пари кои биле наменети за проекти во Македонија, а биле злоупотребени,...