20/05/2024
нота.мк
Аналитичка Нота

Видео: Кревките шуми

Документарен филм со фокус на шумското богатство, грижата и негрижата од страна на државните институции, локалното население и соседите. Истражувањето на кое се работеше неколку месеци покажа каква е состојбата во шумските подрачја, како се опустошува шумата и како институциите се справуваат со природните и неприродните закани на шумите.

Автори: Александар Методијев, Сузана Мицева

Овој документарец е изработен со поддршка на Journalismfund Europe(www.journalismfund.eu)

journalismfund

Related posts

Видлив воздух, невидливи луѓе

Димитар Мицев

Странец се обидува да го подобри квалитетот на воздухот во Скопје

Димитар Мицев

Фалат 48 проценти од потребните инспектори за животна средина

Димитар Мицев

Трицифрени милионски штети поради аерозагадувањето во Македонија

Димитар Мицев
Се одчитува....

Discover more from нота.мк

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading