16/06/2024
нота.мк

вештачка интелигенција

Вештачката интелигенција – нова алатка за креирање дезинформации

Сузана Мицева
Неодамна се појавија видеа од „дивата“ младост на поранешната германска канцеларка, Ангела Меркел. Ова не беа компромитирачки материјали, туку моќта на вештачката интелигенција – на...

Алатката која го менува светот

Димитар Мицев
Не ме загрижува што ми ја украдоа идејата … Ме загрижува тоа што немаат своја. — Никола Тесла Вештачката интелигенција (AI – artificial intelligence) е...