04/03/2024
нота.мк

дојран

Може ли Преспа да се спаси по примерот на Дојран?

Димитар Мицев
Преспанското Езеро ја дели судбината на Дојранското. Според проф. д-р Васко Левков од ПМФ, „езерото ги има истите симптоми како Дојранското Езеро во минатото“. Второто...