16/06/2024
нота.мк

media literacy

Клучната улога на медиумската писменост во развојот на тинејџерите

Димитар Мицев
Живееме во период на доминација на екраните и дигиталните информации. Затоа моќта за навигација низ онлајн светот лежи во разбирањето на медиумите. Идните генерации неопходно...

Негување медиумска писменост кај децата – зајакнување на нивната отпорност на дезинформации

Димитар Мицев
Во денешното дигитално време, кога информациите нè бомбардираат од секој агол, негувањето на медиумската писменост кај децата станува суштинска и вештина што е важно да...