16/06/2024
нота.мк

IKS

Струмичани се исплашија од епидемијата со голема кашлица – во редици чекаат да ги вакцинираат своите деца

Сузана Мицева
По стотина деца во Струмица секој ден се вакцинираат. Невидена гужва е пред службата за вакцинација во Здравствениот дом во овој град, откако родителите ги...

Клучната улога на медиумската писменост во развојот на тинејџерите

Димитар Мицев
Живееме во период на доминација на екраните и дигиталните информации. Затоа моќта за навигација низ онлајн светот лежи во разбирањето на медиумите. Идните генерации неопходно...

Негување медиумска писменост кај децата – зајакнување на нивната отпорност на дезинформации

Димитар Мицев
Во денешното дигитално време, кога информациите нè бомбардираат од секој агол, негувањето на медиумската писменост кај децата станува суштинска и вештина што е важно да...