16/06/2024
нота.мк

pozar

Изгореле 200.000 хектари шума

Димитар Мицев
За 21 година изгореле околу 200.000 хектари македонска шума. Во Македонија, покрај домашни, има и “увезени“ пожари. Таков проблем има во Националниот парк Маврово и...