20/05/2024
нота.мк

лидија димова

Ново одлагање доби осудениот во процесот против Лидија Димова

Уште еден месец пролонгирање на уплатата на над 15.000 евра казна добил Александар Гочев, првоосудениот во судскиот процес во кој ѝ се суди и на...

Европска комисија: Националната агенција е две години со нарушен статус

Европската комисија неодамна ѝ испратила налог на Македонија за враќање на злоупотребените над 2,2 милиони евра, потврдува за Нота.мк портпаролка на Европската комисија. Информацијата од...

ЕК: Земјата мора да го подобри спречувањето и известувањето за неправилности со ЕУ-фондовите

Шемата со измамата на фондови од ЕУ продолжува и со трета фирма, по пријавата на две други во Обвинителството, тврди за Нота.мк извор, кој е...